VISIA Hudanalyse/skann

Ønsker du å vite tilstanden til huden din, samt se utviklingen av behandlinger?
Eller hva om du kunne få vite hvor gammel huden din egentlig er, og få se hvordan den vil se ut om 10-20 år? Det kan du nå!

Vi starter alle våre nye kunder med en VISIA hudanalyse.

VISIA Hudanalyse/skann

Ønsker du å vite tilstanden til huden din, samt se utviklingen av behandlinger?
Eller hva om du kunne få vite hvor gammel huden din egentlig er, og få se hvordan den vil se ut om 10-20 år? Det kan du nå!

Vi starter alle våre nye kunder med en VISIA hudanalyse.

Hva viser en hudanalyse?

I klinikken bruker vi en av verdens mest avanserte og presise analyseverktøy, VISIA Skin Scan, som digitalt kan analysere huden din, og si noe om hva den trenger både i dag og i tiden fremover. Vi kan faktisk forutsi din huds aldring, og du får se det i bilder. På denne måten kan du både få se hvordan huden din er i dag og hvordan den vil se ut de neste årene.

Dette er hva vi kan avdekke og lage en behandlingsplan for:

 • Pigmentflekker og melasma
 • Sprengte blodkar/ rødhet
 • Rynker og linjer
 • Generelle solskader
 • Ujevn hudtekstur
 • Hudens faktiske alder

Nyttig info

Hva får vi svar på?

En hudanalyse med Visia gir oss en tilstandsrapport på huden din. Den avdekker hvor du har mest linjer og rynker, og hvordan de vil utvikle seg i tiden fremover. Vi ser også på pigmentflekker, blodkar og solskader som ennå ikke har kommet til overflaten. Dvs, de du ikke ser med det blotte øyet. Man skulle kunne si at det er nesten som å se inn i fremtiden, ettersom det er et tidsspørsmål før de kommer opp til overflaten. Vi måler også eventuelle hudproblemer, slik som f.eks. solskader, rynker, porer og arr.

Slik gjøres det

Under selve analysen plasserer du haken din inn mot apparatet. Huden fotograferes og analyseres via en avansert datamaskin og vi får et helhetlig bilde av både hudoverflaten og nedover i hudlagene. Selve fotograferingen tar et par minutter og du vil ikke merke noe. Vår sykepleier er til stede undere hele fotograferingen. Når huden er ferdig analysert, går din behandler gjennom de ulike resultatene fra analysen for å skreddersy behandlinger og produkter som passer din hud, dine behov, ønsker og mål.

Etter 4-6 mnd med tar vi en ny analyse og sammenligner bildene for å dokumentere og sjekke effekten av produkter/behandlinger som er brukt. På den måten kan du se forbedringene og vi kan sammen sette langsiktige mål.

Hva analyserer vi?

Flekker – en generell betegnelse, og kan være brune eller røde lesjoner, inklusive fregner, solskader, aknearr og hyper-pigmentering – synlige som kontraster til den normale hudtonen på hudoverflaten. De kan variere i både størrelse og form, og er normalt synlige for det blotte øyet.
Rynker – skyldes ofte reduksjon i hudens elastisitet og øker særlig som resultat av sol-eksponering. Rynker fotograferes med standard lys. Mørkegrønne områder representerer dypere rynker og lysegrønne representerer finere linjer og tørrhetslinjer.
Tekstur og glatthet: Tekstur er hudens fuktighetsbalanse, konsistens, jevnhet og glatthet i hudoverflaten. Tekstur måles ved jevnhet i hudfarge og glatthet ved å analysere graderinger i farge mot områdene rundt, og på ulike ujevnheter og groper i overflaten. Gule områder som vises i analysen indikerer forhøyninger, mens blå områder er forsenkninger i hudoverflaten.
Porer – varierer i størrelse. Fordi porer skaper skygge, ser de derfor mørkere ut enn omkringliggende hudtone. Porer identifiseres ved deres mørkere farge og runde form. Visia hudanalysen skiller porer fra flekker ut ifra størrelsen på de markerte områdene.
UV-flekker – oppstår når melanin samler seg opp under hudoverflaten, ofte som et resultat av solskader. Siden UV-flekker ikke nødvendigvis er synlig i normalt lys, fotograferes disse med UV-lys. Melaninet under hudoverflaten absorberer UV-lyset som gjør at Visia kan markere områdene.
Brune flekker – ligger dypere i huden, slik som hyperpigmentering, fregner, solflekker (Lentigines) og Melasma. De oppstår som følge av melaninoverskudd i huden, dvs en overproduksjon av fargestoff. Brune flekker oppdages med Visia RBX kryss-polarisert fotografering.
Røde områder – kan representere en rekke tilstander som akne, inflammasjon, rosacea og sprengte blodkar. Akne og inflammasjoner kan variere i størrelse, men kjennetegnes ved at de ofte er runde i formen. Sprengte blodkar er derimot tynne nettverk av tråder.
Porfyriner – en bakteriell substans som kan legge seg i porene og videre resultere i akne-problematikk. De lyses opp som hvite flekker under UV-lys og fotograferes derfor med dette UV-lyset. I analysen vises de som gule sirkler.

Resultatet

Visia hudanalyse kan også simulere aldringsprosessen med mange år fremover i tid basert på funnene den gjør. det betyr at du får se hvordan din hud ser ut hvis du velger å ikke bruke produkter eller behandlinger de neste årene. 
I tillegg plasserer analysen din hud på en skala fra 0-100%. For å forstå hvor på skalaen din hud er vil hver analyse gi en prosent-score. Prosenten man oppnår i de ulike kategoriene beregnes ved at maskinen sammenligner hundrevis av klientbilder i databasen med samme alder og kjønn. Du får dermed vite hvordan din hud er i forhold til andre kvinner og hva som evt er forbedringspotensialet.

Viktig info

Behandlingen kan utføres på gravide og ammende.
Kom usminket og uten solfaktor til din VISIA-konsultasjon. Ved behov for å fjerne sminke hos oss, møt opp i god tid.
Er det første gang du skal til hudbehandling hos oss, kom gjerne 10 min før tiden.

Pris

Som frittstående konsultasjon med sykepleier kr 750,-
I forkant av behandling kr 0,-

Ved produktkjøp (mer enn kr 3500,-) kr 0,-

Trenger du hjelp?

Usikker på hva som kan passer for deg?
Vi vil gjerne høre fra deg og du vil raskt bli kontaktet av oss.

  Hva slags behandling er du mest nysgjerrig på?

  Usikker / jeg vet ikkeMedisinsk hudbehandlingLaser / IPLBio-stimulatorInjeksjoner

  Fortell gjerne litt mer, og om du vil vi skal sende e-post eller ringe deg for en hyggelig prat.